HÍRLEVÉL

Univer24 – 2019 – Az úszás ünnepe
Esemény kezdése: 2019-03-09 09:00:00

2019. március 9-én és 10-én újra Univer24 a Kecskeméti Fürdőben.

  Univer24 – 2019 – Az úszás ünnepe – powered by Erős Pista

 

RENDEZVÉNY KIÍRÁS 

 

 1. 1.     Az Univer24 – 2019 KIEMELT INFORMÁCIÓI

 

A Rendezvény IDŐPONTJA: 2019. március 9. – március 10., szombat-vasárnap.

 

Az Iskoláknak és a nem Iskola civil csapatoknak, valamint az éjszakai csapat váltóúszás teljesítménypróbára jelentkező csapatoknak NEVEZNI a www.univer.hu/univer24 internetes oldalon, 2019. január 25., 10:00 órától – február 22., 24:00 óráig lehet.

 

A már korábban is alkalmazott szabályokkal megegyező módon történik a Rendezvényen résztvevő iskolák támogatása:

 • Az Iskola alapítvány támogatási programban mindkét méretkategóriában az első 3 legtöbb úszót indító Iskola alapítványának díjazásán túl (150-150 ezer, 100-100 ezer és 75-75 ezer Ft) kis szerencsével bármelyik Iskola alapítványa támogatásban részesülhet. Az első 3-3 helyezés alapján díjazásban nem részesülő Iskolák közül, a résztvevők létszámától és az Iskola méretkategóriájától függetlenül, véletlenszerű sorsolás (nagyközönség előtt az intézmények nevének kalapból húzása a Rendezvény záró eseményén) alapján 4 db Iskola alapítványa 50.000 – 50.000 Ft értékű Alföld Zrt. vásárlási utalvány támogatásban részesül.
 • Az idén napsárga színű póló mellet minden úszó résztvevő egy Univer24 tolltartót, valamint egy bőrre alkalmazható Erős Pista „tetoválás” matricát kap ajándékba.
 • A professzionális résztvevők 24 órás erőpróbája „Az úszás ünnepének” szellemisége jegyében 2019-ben ismét hosszútávúszó teljesítménypróba és nem verseny.

A Rendezvény internetes oldalán történő nevezéssel kapcsolatos kiemelt információk:

 • A nagy érdeklődésre való tekintettel a tavalyi Univer24 létszáma elérte a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájának maximális befogadóképességét. A rendezők fenntartják a jogot arra, hogy a Rendezvény helyszínének maximális befogadóképességét meghaladó nevezési létszámon túli csapatok nevezését elutasítsák. A nevezések a Rendezvény internetes oldalán történő regisztráció időbeli sorrendje alapján kerülnek rangsorolásra. Ajánlott tehát a rendelkezésre álló időintervallumon belül minél hamarabb nevezni.
 • A Rendezvény szervezői felhívják a figyelmet arra, hogy az Iskolák, civilek és a 12 órás éjszakai csapat váltóúszás teljesítménypróbára a Rendezvény internetes oldalán nevezők számára a nevezéskor a rendszer által generált válasz e-mail nem jelent automatikusan részvételi jogot a Rendezvényen. A részvételi jogot hivatalosan megerősítő e-mailt a szervezők a nevezési periódus lezártával, - 2019. február 22-ét követően - küldik el a nevezőknek. A nevezések részvételi jogot jelentő elfogadása és hivatalos visszaigazolása a Rendezvény internetes oldalán történő regisztráció időbeli sorrendje alapján történik.

 

 1. 2.     Univer24 – 2019 – Az úszás ünnepe

 

Az „Univer24” (a továbbiakban Univer24 vagy Rendezvény) egy úszó legendák jelenlétével támogatott, több száz úszó tömegrendezvényével kísért 24 órás hosszútávúszó erőpróba. A 2015-2018-as kiemelkedő sikerű rendezvényeket követően az Univer24 2019-ben ötödik alkalommal kerül megrendezésre.

 

A Rendezvény célja a klasszikus 24 órás sportteljesítmények gondolatára építve az úszósport, az úszás és vízilabda, mint mozgásforma népszerűsítése. Cél továbbá Kecskemét, a Kecskeméti Fürdő, az Univer Product Zrt. és a Hírös Sport Nonprofit Kft. hírnevének öregbítése, az úszó- és vízilabda sport iránti elkötelezettségük kiemelése.

 

A Rendezvényen egy időben és egy medencében:

 • Hosszútávúszók 24 órán keresztül úsznak az egynapos úszás teljesítménypróbák szabályai szerint.
 • Ez idő alatt több száz úszó, egymást követően legalább 100-100 métert úszik, lelkesen támogatva a 24 órás hosszútávúszók teljesítményét. Az éjszakai órákban országosan meghirdetett csapat váltóúszás, teljesítménypróba történik.
 • A Rendezvény kezdetén magyar úszó legendák személyes részvételükkel és úszásukkal emelik az esemény fényét.

Az Univer24 rendezői és támogatói:

 • Univer Product Zrt. - főtámogató
 • Kecskemét Megyei Jogú Város
 • Kecskeméti Fürdő
 • Hírös Sport Nonprofit Kft.

 

A Rendezvény fővédnöke:

 • Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere.

 

Az Univer24 mentorai:

 • Törös Károly,
 • Kolonics Krisztián.
 1. 3.     Az Univer24 helyszíne, időpontja, részletes programja

Helyszín: a Kecskeméti Fürdő versenyuszodája, 6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 5.

(www.kecskemetifurdo.hu/kapcsolat)

 

Időpont: 2019. március 9. – március 10., szombat-vasárnap.

Részletes program:

2019. március 9.

09:15-10:00        Érkezés*

10:00-10:30        Vendégek köszöntése, rövid megnyitó beszédek:

 • Kecskemét MJV polgármestere – a rendezvény fővédnöke
 • Univer Product Zrt. vezérigazgatója
 • Díszvendégek, a sportszövetségek képviselői
 • Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

10:30-11:00        Bemelegítés, sajtó interjúk

11:00                     RAJT

 

2019. március 10.

 

11:00                     CÉL

11:00-12:00        Záró események, gratulációk

 

*Az iskolák, civilek és éjszakai hosszútávúszók csapatainak érkezése a 24 órás Rendezvény alatt az előre egyeztetett menetrend szerint folyamatos.

 

Pályabeosztás a Kecskeméti Fürdő 50 méteres versenymedencéjében:

 • A versenymedence 9-es pályája: az UNIVER EXTRÉM csapatnak fenntartott pálya.
 • A versenymedence 8-as, 7-es és 6-os pályáin: hosszútávúszók 24 órán keresztül úsznak, az egynapos úszás teljesítménypróbák szabályai szerint. A 24 órás úszás nevezési szabályait a jelen dokumentum 8. pontja tartalmazza.
 • Hírességek pályái (március 9., kb. 11:00-11:30), előre megbeszélt menetrend szerint, a feladatra vállalkozó hírességek úsznak 100-200 métert.

 

Több száz úszó pályái (0-tól 5-ig):

 • Iskolák, és civilek: március 9., 11:00-20:00, valamint március 10., 8:00-11:00 előzetes nevezést követően kecskeméti és más településekről résztvevő általános- és középiskolák, illetve azok tagintézményeinek csapatai, a KVSC, a KESI szakosztályainak csapatai, közalkalmazottak, köztisztviselők, nagyvállalatok vagy más civilek által alakított csapatok. A nevezés szabályait jelen dokumentum 6. pontja tartalmazza.
 • Március 9., 20:00 – március 10., 08:00-ig országosan meghirdetett csapat váltóúszás, teljesítmény próba. Előzetes nevezés szükséges. Az éjszakai csapat váltóúszás szabályait jelen dokumentum 7. pontjában részletezzük.

 

Minden Iskola csapatban vagy nem Iskola, azaz civil csapatban úszó résztvevő minimálisan 100 métert úszik.

 

 1. 4.     Iskola alapítvány támogatási program

Az Univer24 tömegsport jellegének erősítésére az Univer Product Zrt., mint a Rendezvény főtámogatója a kecskeméti és más településekről résztvevő általános- és középiskolák, illetve azok tagintézményeinek (a továbbiakban Iskola, együttes említés esetén Iskolák) motivációjára Iskola alapítvány támogatási programot hirdet. Az Iskolák két kategóriában vehetnek részt a programban, ahol a tanulói létszám TAGINTÉZMÉNYENKÉNT értendő:

 • Kis Iskolák (200 fő tanuló, vagy az alatti létszám az Iskola Univer24-re történő nevezés napján),
 • Nagy Iskolák (200 fő tanuló feletti létszám az Iskola Univer24-re történő nevezés napján).

Külön-külön, mindkét kategóriában az első 3 legtöbb úszót indító Iskola alapítványa Alföld Zrt. vásárlási utalvány támogatásban részesül,mely juttatásra vonatkozóan az alapítvány az Univer Product Zrt-vel támogatási szerződést köt:

 

Kis Iskolák kategóriája:

 1. helyezett: 150.000 Ft értékben
 2. helyezett: 100.000 Ft értékben
 3. helyezett: 75.000 Ft értékben

 

Nagy Iskolák kategóriája:

 1. helyezett: 150.000 Ft értékben
 2. helyezett: 100.000 Ft értékben
 3. helyezett: 75.000 Ft értékben

 

A fentiek szerint díjazásban nem részesülő Iskolák közül, a résztvevők létszámától és az Iskola méretkategóriájától függetlenül, véletlenszerű sorsolás (nagyközönség előtt az intézmények nevének kalapból húzása a Rendezvény záró eseményén) alapján 4 db Iskola alapítványa 50.000 – 50.000 Ft értékű Alföld Zrt. vásárlási utalvány támogatásban részesül,mely juttatásra vonatkozóan az alapítvány az Univer Product Zrt-vel támogatási szerződést köt.

 

A fentiek alapján a támogatásként átadható vásárlási utalványok teljes összege 850.000 Ft. Az Iskolák alapítványai a támogatást a vásárlási utalvány felhasználási helyén, - a kecskeméti Alföld Áruházban (6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 6.) – az alapítvány közhasznú céljainak megvalósítását szolgáló sporteszközök, játékok vagy sportruházat beszerzésére fordíthatják. A vásárlást igazoló dokumentumot a vásárlástól számított 1 évig az Iskolák alapítványainakmeg kell őrizniük, azt a rendezők kérésére kötelesek bemutatni.

 

Az Iskolák csapataiban az Iskola tanulói, más diákok, tanárok, szülők és egyéb személyek is részt vehetnek, azaz úszhatnak a Rendezvényen. Az Iskolák csapataiban résztvevő személyek létszámát a rendezők a valóban úszó személyek alapján, a helyszínen állapítják meg. Az úszó személyek számáról a rendezők jegyzőkönyvet készítenek, melyet a rendezők által delegált számlálók és az Iskola csapatkapitánya aláírásukkal hitelesítenek.

 

A Rendezvényre bármely más „nem Iskola” azaz civil vagy hosszútávúszó csapat is nevezhet. A teljesség igénye nélkül ilyenek lehetnek a KVSC úszók vagy más egyesület csapatai, a KESI szakosztályainak csapatai, közalkalmazottak, köztisztviselők, vállalatok vagy akár baráti társaságok által alakított csapatok. A nem Iskola csapatok az Univer Product Zrt. által meghirdetett Iskola alapítvány támogatási programban nem vehetnek részt. Bármely a Rendezvényen résztvevő úszó személy csak egy Iskola alapítvány támogatási programban résztvevő csapatban úszhat, de erőnlétüktől függően tetszőleges számú másik, az Iskola alapítvány támogatásban nem érintett csapatban is (pl. a KVSC úszók vagy más egyesület csapataiban, a KESI szakosztályainak csapataiban, bármely civil szerveződés csapatában) úszhat.

 

A Rendezvényre kizárólag csapatban lehet nevezni. A nevezés szabályait jelen dokumentum 6. pontja tartalmazza. Az Iskolák TAGINTÉZMÉNYENKÉNT egy csapatot nevezhetnek.

A rendezők bármely az Iskola támogatási program szabályaiban lefektetett feltétel vagy az Iskola által szolgáltatott adat teljesülését, helyességét ellenőrizhetik. A rendezők bármely Rendezvény szabályt megsértő vagy nem valós adatot szolgáltató csapatot kizárhatnak az Iskola alapítvány támogatási programból vagy a Rendezvényen való részvételből.

 1. 5.     Egyéb motiváció

Az Univer24 minden úszó résztvevőjének az Univer Product Zrt., mint a Rendezvény főtámogatója személyenként 1 db Univer24 logoval ellátott pólót és 1 db Univer24 logoval ellátott tolltartót, valamint 1 db bőrre alkalmazható Erős Pista „tetoválás” matricát ad ajándékba. Az ajándékok a Rendezvény helyszínén vehetők át.

 

Minden Iskola csapatkapitánya Univer ételízesítőket tartalmazó ajándékcsomagot kap. Az ajándékcsomagok a csapat úszását követően a Rendezvény helyszínén vehetők át. Természetesen minden csapat kapitánya úszhat is, - ezzel hozzájárulva a csapat úszó létszámának növeléséhez – mellyel jogosulttá válik a minden úszónak járó ajándékokra is.

 1. 6.     Az Univer24 rendezvényre nevezés általános szabályai, valamint Iskolák és nem Iskola civil csapatok nevezésére vonatkozó szabályok

Az Univer24 rendezvényre nevezni a www.univer.hu/univer24 internetes oldalon, 2019. január 25., 10:00 órától – február 22., 24:00 óráig lehet. A nevezés és a Rendezvényen való részvétel ingyenes.

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tavalyi Univer24 létszáma elérte a Kecskeméti Fürdő versenyuszodájának maximális befogadóképességét. A rendezők fenntartják a jogot arra, hogy a Rendezvény helyszínének maximális befogadóképességét meghaladó nevezési létszámon túli csapatok nevezését elutasítsák. A nevezések a Rendezvény internetes oldalán történő regisztráció időbeli sorrendje alapján kerülnek rangsorolásra. Ajánlott tehát a rendelkezésre álló időintervallumon belül minél hamarabb nevezni.

 

A Rendezvény szervezői felhívják a figyelmet arra, hogy az Iskolák, civilek és a 12 órás éjszakai csapat váltóúszás teljesítménypróbára a Rendezvény internetes oldalán nevezők számára a nevezéskor a rendszer által generált válasz e-mail nem jelent automatikusan részvételi jogot a Rendezvényen. A részvételi jogot hivatalosan megerősítő e-mailt a szervezők a nevezési periódus lezártával, - 2019. február 22-ét követően - küldik el a nevezőknek. A nevezések részvételi jogot jelentő elfogadása és hivatalos visszaigazolása a Rendezvény internetes oldalán történő regisztráció időbeli sorrendje alapján történik.

 

A Rendezvényre kizárólag csapatban lehet nevezni. Egy nappali idősávba nevező iskolai vagy civil csapat minimálisan 5, a Rendezvényen úszó személyből állhat. A csapatok létszámának felső korlátja nincs. Minden csapatnak kell, hogy legyen 1 fő csapatkapitánya, aki természetesen maga is úszhat az Univer24-en. A csapatokban bármely a jelen Rendezvény Kiírás és ennek részét képező Rendezvény Részvételi Feltételeinek megfelelő személy indulhat. Az Univer24 Rendezvény Részvételi Feltételeit jelen dokumentum 9. pontja tartalmazza. A nevező csapatkapitányok a nevezés során nyilatkoznak az Univer Product Zrt. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak elfogadásáról. (http://univer.hu/hu/adatvedelmi_nyilatkozat.html)

 

A nevezés során 3 kategóriában lehet nevezni:

 • Iskolák a 2019. március 9., 11:00-20:00, valamint március 10., 8:00-11:00, mindösszesen 12 óra nappali idősávokba nevezhetnek.
 • Nem Iskola civil csapatok ugyanúgya 2019. március 9. 11:00-20:00, valamint március 10. 8:00-11:00, mindösszesen 12 óra nappali idősávokba nevezhetnek.
 • A csapat váltóúszás teljesítménypróbára a nem Iskolai hosszútávúszó csapatok a 2019. március 9., 20:00 – március10., 08:00, mindösszesen 12 óra éjszakai idősávba nevezhetnek. Az éjszakai csapat váltóúszás szabályait jelen dokumentum 7. pontjában részletezzük.

Az idősávokon belüli pontos kezdési időpontról a rendezők 1 héttel a Rendezvény előtt tájékoztatják a csapatkapitányokat. A sikeres időbeosztás érdekében a nevezéskor a csapatkapitányok becslést kell adjanak a csapat úszóinak várható létszámáról. Az Iskola alapítvány támogatási programban kifejezetten nem a nevezéskori becsült létszám, hanem a valóban úszó létszám a mérvadó, érdemes a valós részvételt jól tükröző becslést adni.

 

 1. 7.     A csapat váltóúszás teljesítménypróba szabályai

 

A csapat váltóúszás teljesítménypróba szabályai eltérnek a többi kategória szabályaitól. A csapat váltóúszás teljesítménypróbára minden esetben ezen fejezetben leírtak érvényesek.

 

Nevezni a www.univer.hu/univer24 internetes oldalon, 2019. január 25., 10:00 órától – február 22., 24:00 óráig lehet. A nevezés és a Rendezvényen való részvétel ingyenes.

 

A csapat váltóúszás teljesítménypróbára a nem Iskola hosszútávúszó csapatok a 2019. március 9., 20:00 – március 10., 08:00, mindösszesen 12 óra éjszakai idősávba nevezhetnek.

 

A 2018-as Univer24 kedvező tapasztalatai alapján a Rendezők fenntartják a jogot arra, hogy amennyiben a jelentkező csapatok száma alapján indokolt, egy sávba akár kettő vagy három csapatot osszanak be. A sávonként két és három csapat úszásának szabályait jelen fejezet „Szabályok” pontjában részletezzük.

 

Résztvevők:

 • Részt vehetnek 18. évüket az esemény időpontjáig betöltött személyek, akik egészségi és fizikai állapota megengedi egy ilyen rendezvényen való részvételt.
 • 18 év alatti gyermekek szülői engedéllyel vehetnek részt az eseményen, amelyet a rendezők meglévőnek feltételeznek, ha a gyermek a rajtnál megjelenik. 12 év alatti személyeknek a részvétel nem megengedett.
 • Nem szükséges, hogy a résztvevők valamilyen sport klubnak/egyesületnek tagjai legyenek.
 • Minden résztvevő úszó csak egy csapat tagja lehet.
 • A résztvevők saját felelősségükre indulnak és a Rendezvény kezdete előtt erről, valamint az Univer Product Zrt. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak elfogadásáról nyilatkozatot írnak alá. (http://univer.hu/hu/adatvedelmi_nyilatkozat.html)
 • A Rendezvény során a résztvevők a fair play szellemében kell viselkedjenek, a többi csapattaggal, ellenfelekkel és hivatalos személyekkel szembeni megfelelő magatartást kell tanúsítsanak.

Csapatok:

A csapatok minimum 6 nevezett indulóból állnak. A nevezett induló csapattagok egymást váltva 30-30 percet úsznak (6x30 perc) 4 menetben, a programnak megfelelően (összesen (6x30) x 4 = 12 órát). Amennyiben több indulóbál áll egy csapat, akkor ennek megfelelően a menetek száma csökken. Egy induló szükség esetén helyettesíthet más indulót, de nem úszhat 2x30 percet egymás után.

 

Minden csapatnak lennie kell egy csapatkapitányának, aki a versenyrendezők és az indulók közötti kommunikációt biztosítja. A nevező csapatkapitányok a nevezés során nyilatkoznak az Univer Product Zrt. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak elfogadásáról. (http://univer.hu/hu/adatvedelmi_nyilatkozat.html)

 

A csapatokat a nevezés időbeli sorrendjében osztják be a rendezők. Amennyiben az induló csapatok száma szükségessé teszi, akkor egy pályán 2 vagy 3 csapat indul.

 

Felszerelés:

Úszósapka használata nem kötelező, de ajánlott. Úszószemüveg használata ajánlott.

Nem engedélyezett semmilyen speciális úszóruha (neoprén, búvárruha), vagy egyéb segédeszközök használata: uszony, békaláb, tenyérellenállás, deszka stb.

 

Szabályok:

 • az úszók legalább öt perccel a program szerint következő úszásuk időpontja előtt a rajtnál meg kell, hogy jelenjenek;
 • indulni a rajtkőről vagy a vízből lehet;
 • bármilyen úszásnemben lehet úszni;
 • minden hossz végén meg kell érinteni (kézzel, vagy lábbal) a falat, csak ez számít leúszott hossznak;
 • a jelentkező csapatok számától függően, amennyiben egy sávban két csapat úszik, akkor a sávban a beosztás szerinti oldalon úsznak elkerülve az összeütközést az ugyanazon vagy a szomszéd sávban úszó versenyzőkkel;
 • a jelentkező csapatok számától függően, amennyiben egy sávban három csapat úszik, akkor a sávban a csapatok a menetirány szerinti jobb oldalon körbe úsznak, elkerülve az összeütközést az ugyanazon vagy a szomszéd sávban úszó versenyzőkkel;
 • a váltást egy hosszú sípszóval jelzik a program szerinti időpont lejárta előtt 60 másodperccel, amely hosszú sípszó után a vízben tartózkodók az indulási oldalig úsznak és beérkezésük után történik a váltás;
 • váltás csak az indulási oldalon lehetséges,
 • amennyiben valamely induló lekési a rajtot csak a maradék időt úszhatja abból a 30 percből ami a rajtja után megmaradt;
 • a teljesített hosszak számlálása a sáv bírók által történik;
 • alkohol fogyasztása a Rendezvény idején nem megengedett;
 • a fenti szabályok be nem tartása büntetést von maga után, amelyről a rendezők döntenek.

 

Az éjszakai csapat váltóúszás 5 szabad sávja, minden sávban a maximálisan lehetséges 3 csapattal számolva legfeljebb 15 csapat részvételét teszi lehetővé. Ebből rendezői jogon Kecskemét Megyei Jogú Város csapatának és a Dr. Rentka László által vezetett Debreceni Bátor Szeniorok csapatának indulása a Rendezvény internetes oldalán történő nevezés nélkül biztosított. Az éjszakai váltóúszásra a fennmaradó, maximális helykihasználtság esetén 13 helyre lehet tehát a csapatoknak a Rendezvény internetes oldalán nevezni.  A nevezések a beérkezési időpont alapján kerülnek rangsorolásra.

Amennyiben egyéni indulók vannak, csapat nélkül, ők is nevezhetnek és a létszámuktól függően a rendezők egy vagy több csapatot alakíthatnak ki, az alapítás kritériuma a nevezés sorrendje lesz. Egyéni versenyzőknek nevezni kizárólag írásban a kolonics@kvsc.info e-mail címen lehet. Érdeklődni a + 36 20 957 61 01 telefonszámon lehet.

A teljes versenyzőszámmal rendelkező nevezett csapatoknak prioritásuk van az egyéni nevezőkből alakított csapatokkal szemben.

 

A rendezők felügyelik a versenyt annak teljes időtartama alatt. A résztvevők megfelelő egészségi és fizikai állapotban kell legyenek.

Amennyiben az úszás során a résztvevőnek valamilyen problémája adódik, ezt kézfelemeléssel jelezze a rendezők felé.

 

Díjazás:

 • minden induló a Rendezvény befejezését követően megkapja az Univer24 pólóját, tolltartóját és matricáját,
 • az a csapat nyeri el a „legtöbbet teljesítő” címet, amelyik a legtöbb hosszt ússza 12 óra alatt,
 • valamennyi csapat oklevelet, valamint az első három csapat 1-1 Univer ételízesítőket tartalmazó ajándékcsomagot kap.
 1. 8.     A 24 órás úszás teljesítménypróba szabályai

 

A 24 órás úszás teljesítménypróba szabályai eltérnek a többi kategória szabályaitól. A 24 órás úszásra minden esetben ezen fejezetben leírtak érvényesek.

 

Az Univer24 24 órás úszása 2019-ben sem verseny, hanem hosszútávúszó teljesítménypróba. Az Univer24 24 órás úszás teljesítménypróba 2019. március 9., 11:00 órától – március 10., 11:00 –ig kerül megrendezésre. A 24 órás úszás teljesítménypróbára a rendezők kifejezetten tapasztalt, az extrém hosszútávúszásban járatos úszók nevezését várják.

 

A nevezések koordinátora a Rendezvény egyik mentora: Kolonics Krisztián. Nevezni egyénileg, írásban 2019. február 22., 24:00 óráig lehet a kolonics@kvsc.info e-mail címen. A nevezéssel kapcsolatban érdeklődni lehet a + 36 20 957 61 01 telefonszámon.

 

A nevezés feltételei:

 • Nevezhetnek a 18. évüket az Rendezvény időpontjáig betöltött személyek, akik egészségi és fizikai állapota megengedi egy ilyen versenyben való részvételt.
 • Az írásos nevezésben a nevező személynek részleteznie kell a Rendezvényt megelőző hosszútávúszó előéletét, teljesítményét.
 • A nevezés feltétele egy 3 hónapnál nem régebbi sportorvosi alkalmassági igazolás bemutatása, melyet (annak scan-jét) az írásos nevezéshez csatolni kell.
 • A 24 órás úszás teljesítménypróbára a nevezés és részvétel díjmentes.

 

A részvétel feltételei:

 • A határidőig szabályszerűen beérkezett nevezéseket a rendezők elbírálják és maximálisan 5 fő hosszútávúszó résztvevőt választanak az Univer24 24 órás úszó teljesítménypróbára.
 • A kiválasztott résztvevők és a rendezők a Rendezvényt megelőzően írásos szerződést kötnek, melyben rögzítik a szerződés tárgyát és érvényességét; a résztvevők és rendezők által vállalt teendőket, szolgáltatásokat; az úszás során vállalt / kizárt felelősséget; az úszás teljesítménypróba szabályait, juttatásait és egyéb feltételeket. A szerződésben a résztvevő nyilatkozik az Univer Product Zrt. Adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatójában foglaltak elfogadásáról. (http://univer.hu/hu/adatvedelmi_nyilatkozat.html)

 

Szabályok:

 • az úszóknak legkésőbb az úszás kezdete előtt 1 órával (10.00-kor) meg kell jelenniük a helyszínen;
 • az úszók a tervek szerint a versenymedence lelátó felőli 8-as, 7-es és 6-os pályáján úsznak;
 • indulni a rajtkőről vagy a vízből lehet;
 • bármilyen úszásnemben lehet úszni;
 • minden hossz végén meg kell érinteni (kézzel, vagy lábbal) a falat, csak ez számít leúszott hossznak;
 • egy sávban ketten, a beosztás szerinti oldalon úsznak elkerülendő az összeütközést az ugyanazon vagy a szomszéd sávban úszó versenyzőkkel;
 • a sávbeosztás és a sávon belüli oldalbeosztás a résztvevők és rendezők egyhangú megállapodása, ennek hiányában sorsolás alapján történik;
 • az úszóknak 3 óránkét 15 perc pihenőidő áll rendelkezésére;
 • a teljesített hosszak számlálása és a fordulóidők lejegyzése a sáv bírók által történik;
 • alkohol fogyasztása a Rendezvény idején nem megengedett;
 • a Rendezvény során a résztvevők a fair play szellemében viselkedjenek, az ellenfelekkel és hivatalos személyekkel szembeni megfelelő magatartást kell tanúsítsanak;
 • a fenti szabályok be nem tartása büntetést von maga után, amelyről a rendezők döntenek.

 

Felszerelés:

 • Úszósapka használata nem kötelező, de ajánlott. Úszószemüveg használata ajánlott.
 • Az úszás teljesítménypróbán valamennyi résztvevő használhatja a mindenkori joghatályos FINA szabályban rögzített anyagú és fajtájú úszónadrágokat és úszódresszeket.  Engedélyezett a férfiak és nők számára egyaránt a bokáig érő dressz, amelyek 2010 utáni FINA pecséttel ellátottak.
 • Nem engedélyezett semmilyen speciális úszóruha (neoprén, búvárruha), vagy egyéb segédeszközök használata: uszony, békaláb, tenyérellenállás, deszka stb.
 • Nem engedélyezett bármely a FINA Dopping Control Rules, illetve a WADA kódex szabályzatai szerint tiltott teljesítményfokozó használata.

 

A rendezők felügyelik az úszás teljesítménypróbát annak teljes időtartama alatt. A résztvevők úszás teljesítménypróba alatti pihenési és felfrissülési lehetőségéről, táplálásáról és folyadék utánpótlásáról, valamint az orvosi felügyeletről a rendezők gondoskodnak.

 

Juttatások:

 • minden résztvevő a rendezvény befejezését követően megkapja az Univer24 pólóját, tolltartóját és matricáját, a részvétel és a megtett teljesítmény igazolását,
 • minden résztvevő a megkötött szerződés szerinti pénzbeni juttatásban részesül; ahol a juttatás mértéke a 24 órás úszó teljesítménypróbában szabályszerűen megkezdett óránként nettó 10.000 Ft, a megkezdett 18. órától pedig összesen nettó 240.000 Ft.; a pénzbeni juttatás maximális összege tehát résztvevőnként nettó 240.000 Ft,
 • sportszerű cél minél több hossz teljesítése a 24 óra alatt,
 • a 24 óra leteltekor a már folyamatban lévő, utolsó, maximálisan 100 méteres kör befejezendő, ez is beleszámít az úszó 24 órás teljesítményébe,
 • az Univer24 2017-ben felállított 81,2 km-es csúcsát legnagyobb mértékben megdöntő, azaz új csúcsot felállító úszó exkluzív kivitelű, Univer termékeket tartalmazó ajándékkosarat kap.
 1. 9.     Az Univer24 Rendezvény Részvételi Feltételek

 

Uszoda használat:

Az Univer24 helyszíne a Kecskeméti Fürdő versenyuszodája (6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 5.). E versenyuszoda és élményfürdő egy komplex és korszerű létesítmény, amely számtalan sportolási, szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget tartalmaz, mind a Rendezvény résztvevői, mind a látogatók számára. Mindezen változatos szolgáltatások összefoglalására, illetve a helyszíni tájékozódás megkönnyítésére előzetesen közzétesszük a legfontosabb információkat.

1. Parkolás: Az uszoda mellett, illetve vele szemben ingyenes parkolási lehetőség van. Az autóbusszal érkező csapatok részére az uszoda mellett található parkolóban került kialakításra külön parkoló hely. Kérjük a személyautóval érkezőket, hogy ezen buszparkoló helyeket hagyják szabadon.

2. Az épület bejárata az utcafronton található, ahol forgóajtón keresztül lehet az előcsarnokba jutni. Az előcsarnokban, közvetlenül a bejárati ajtóval szemben az uszoda vendégforgalmi tájékoztató táblája megtalálható.

3. Az előcsarnokba belépve, rögtön balra fordulva lehet az uszodatérbe jutni és a nézőteret megközelíteni. A nézőtéren kell valamennyi résztvevőnek, látogatónak helyet foglalni.

4. Az Univer24 rendezvény résztvevői számára a belépés díjmentes, azonban kizárólag a versenymedence használható a rendezvény ideje alatt díjmentesen a rendezvény szabályainak megfelelően. A belépés a létesítmény más szolgáltatásainak használatára nem jogosít, ezek használata díjköteles.

5. Fontos: Az értéktárgyakért, ruházatért felelősséget nem vállalunk.

6. Az uszodatérben a lelátó alatt rendelkezésre áll wc, mosdó.

Az uszoda előterében található egy pékség, illetve mellette az Aqua Étterem, ahol lehetőség van étel és ital vásárlására, valamint menüételek megrendelésére és elfogyasztására.

Az uszoda bejáratánál található étterem a beltéritől függetlenül üzemel.

7. Az sportuszoda teljes területén TILOS A DOHÁNYZÁS! Alkohol fogyasztása a rendezvény idején nem megengedett.

8. A rendezők operatív központja a nézőtérrel szemben lévő emeleti irodákban található. Az operatív központ az összekötő folyosón keresztül közelíthető meg a lelátó felső részéből.

Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak az Univer Product Zrt. előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

Az Univer Product Zrt. szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a regisztrációt bármikor lezárja.

Ezúton kérünk minden kedves vendéget, hogy a fenti tájékoztató előírásait és szabályait maradéktalanul tartsa be.

Úszás szabályok:

 • A Rendezvényen minden résztvevő csak saját felelősségére indulhat. Bármilyen a rendezvény során bekövetkező sérülés, egészségromlás miatti kártérítést a rendezők elutasítanak.
 • A Rendezvényen minden induló rajthoz állhat, aki elfogadja a Rendezvény Kiírásba foglalt feltételeket és betartja a szabályzatot.
 • A Rendezvényen megjelenők nagy száma miatt fokozottan figyelni kell egymás testi épségére mind a rajthelyre történő érkezésnél, mind a vízbe ugrásnál, mind az úszás közben, mind pedig a medence közvetlen környezetében.
 • A medencetérben a vizes padozaton fokozott csúszásveszély miatt körültekintően kell közlekedni.
 • A Rendezvényen kizárólag, stabilan, vízbiztosan úszni tudó személy úszhat.
 • Úszódeszka, úszógumi vagy bármely más úszó segédeszköz használata tilos.
 • Az úszást megelőzően a tusolás kötelező.
 • Indulni a rajtkőről vagy a vízből lehet.
 • Bármilyen úszásnemben lehet úszni.
 • A teljesített hosszak számlálása a sáv bírók által történik.
 • A résztvevőknek tisztelettel kell viselkedniük a bírókkal, a többi résztvevővel, a nézőkkel, rendezőkkel és önkéntesekkel szemben.
 • A Rendezvényen minden 18. életévét betöltött induló saját felelősségére vesz részt. A 18 éven aluli indulók esetében a szülő felelőssége a gyermek részvétele.
 • Sportorvosi vizsgálat ajánlott, az egyéni 24 órás úszók részére kötelező!
 • Kizárásra kerülhet az a résztvevő, aki figyelmeztetés ellenére is megszegi a vonatkozó szabályokat.

Az uszodában található VÉSZKIJÁRAT-okat, menekülési útvonalakat – különösen a nézőtér mögött találhatóakat – SZIGORÚAN TILOS eltorlaszolni, elzárni. Minden vészkijárat, menekülési útvonal esetében biztosítani kell a szabad, akadálymentes közlekedést, megközelítést. A vészkijáratokat ugyanakkor indokolatlanul (akár közlekedés, akár szellőztetés céljából) önkényesen TILOS kinyitni.

Kérünk mindenkit, hogy a biztonsági szolgálat iránymutatását, utasításait vegye figyelembe, tartsa be.

 

 1. 10.                        A Rendezvénnyel kapcsolatos részletes információk

 

Az Univer24-el kapcsolatos részletes információk a www.univer.hu/univer24 internetes oldalon találhatók.

 

További információk:

 

A rendezők az Univer24 Rendezvény Kiírás és a rendezvény programja változtatásának jogát fenntartják. Az esetleges változások közzététele a www.univer.hu/univer24 internetes oldalon történik.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Forrás: Univer24

A Kecskeméti Fürdő használata csak a házirend betartásával történhet.

A belépőjegy megvásárlásával a Fürdő Vendégei a házirend rendelkezéseit önmagukra nézve elfogadják, kötelező érvényűnek ismerik el.

A házirend itt tekinthető meg.

A kamera szabályzat itt tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, hetente megkapja aktuális információinkat és programajánlatainkat.
A Hírös Sport Nonprofit Kft. „Elektronikus hírlevelek küldéséről és a „sütik” (cookies) kezeléséről” szóló adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat megismertem és elfogadom.
Kecskeméti Fürdő © 2020. | Minden jog fenntartva. | Impresszum | Adatvédelmi tájékoztató