HÍRLEVÉL

Gyógyászat

Általános információk

A gyógyászati részleg minden nap hétfőtől vasárnapig 8-16:30 óra között várja Önöket.

A NEAK által támogatott kezelések közül az alábbiak vehetők igénybe előzetes időpontfoglalások alapján:

 • gyógyvizes gyógymedence,
 • iszappakolás,
 • orvosi gyógymasszázs,
 • vízalatti vízsugár masszázs (tangentor),
 • vízalatti csoportos gyógytorna,
 • 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás.

A gyógykezeléseket előzetes időpontfoglalás alapján lehet igénybe venni. Időpontfoglalásra a Gyógyászat nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig van lehetőség, legkésőbb 16 óráig. Kérjük a gyógykezelésre érkező Vendégeinket, hogy kezeléseik időpontját minél hamarabb foglalják le, a foglalásokon pedig a kezelést megelőző 1 munkanapon (24 órán) belül már ne módosítsanak annak érdekében, hogy tervezetten, minél több beteget fogadhassunk. A foglalások lemondására is legkésőbb 1 munkanappal (24 órával) korábban van lehetőség, a később érkező lemondások nem érvényesek, a kezelés felhasználtnak minősül.

A NEAK által finanszírozott kezeléseket előre ki kell fizetni. Lehetőség van 5 kezelés előre történő kifizetésére, vagy mind a 15 kezelés előzetes rendezésére is.

A bent tartózkodási idő a fürdőben maximum 3 óra a gyógykezeléseket igénybe vevő Vendégeink számára. Ennek oka, hogy a pandémia miatt elmaradt kezeléseket be kell pótolni, illetve a védőtávolságok betartása miatt az egy időben, egy helyen tartózkodók számát csökkenteni kell.

A nem NEAK kezelések közül a különböző típusú masszázsok (frissítő, mélyszöveti, nyirok, sport és indai masszázsok), denevérpad, száraz- és vízitorna, iszapkezelés és szolárium vehető igénybe. A kezelések listája és árai a www.kecskemetifurdo.hu/gyogyaszat oldalon megtekinthetők.

A NEAK kezeléseken túl természetesen a fürdő további szolgáltatásai is igénybe vehetők, például az úszómedencék, melyek használatára az érvényben lévő árjegyzék szerint van lehetőség.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén kollégáink örömmel állnak rendelkezésre az alábbi elérhetőségeken: gyogyaszat@hiros-sport.hu06-76/500-325.

Szeretettel várjuk Vendégeinket a Kecskeméti Fürdő Gyógyászatán!

 

 

Masszázs szolgáltatások

Frissítő masszázs

Frissítő, regeneráló hatású masszázs. Simító, dörzsölő fogások révén regenerálja a fáradt, feszült izmokat, fokozza a szövetek vérellátását, és relaxáló hatása révén kedvelt terápiás mód.

Frissítő arcmasszázs

Nyugtató, frissítő és fiatalító hatása révén kisimítja az arc felületes ráncait, az arcbőrt feszessé, rugalmassá teszi. Az arcon lévő reflex pontok stimulálásával nyugtató hatása van az idegrendszerre.

Frissítő talpmasszázs

Olyan simító, regeneráló masszázs, amellyel a talp és a lábfej idegvégződéseit stimulálva kihatunk az egész testre, és minden szerv működésére. Frissítő, regeneráló hatással van a lábra, immunrendszer erősítő, anyagcsere- és vérkeringés fokozó hatása van.

Mélyszöveti masszázs

Az izmokat elsősorban nyomó, dörzsölő és gyúró fogásokkal dolgozzuk ki. Megszüntetjük az izomletapadásokat, összenövéseket. Fájdalomcsillapító hatása mellett alkalmas a meglévő elváltozások kezelésére.

Sportmasszázs

Speciális gyúró és dörzsölő fogásai révén csökkenti az izomzat fáradtságérzetét, és segíti az izomzat gyors regenerálódását. Elsősorban sportolóknak és aktív mozgást végző Vendégeinknek ajánljuk.

Nyirokmasszázs

Olyan speciális masszázs, amely simító és pumpáló fogásokkal serkenti, aktiválja a nyirokrendszer működését, a para-szimpatikus idegrendszer aktivitását. Célja a nyirokcsomók és nyirokutak serkentésével az immunrendszer erősítése és a szervezet méregtelenítésének elősegítése.

Indiai fejmasszázs

Egy különleges, egyszerre vérpezsdítő és relaxáló fejmasszázs, amelyet NEM CSAK fejen végzünk, hanem az arcon, a vállon és a háton is. Hatékonyan enyhíti a fejfájásos tüneteket, stresszoldó és relaxáló hatású, fokozza az arc, a fej és a váll izomzatának vérkeringését, görcsoldását. 

A masszázs szolgáltatások általános ellenjavallatai:

 • Lázas, immungyenge állapot;
 • Fertőző betegségek;
 • Fertőző bőrbetegségek;
 • Daganatos betegségek;
 • Kezeletlen vér – és szívérrendszeri betegségek (pl. magasvérnyomás);
 • Kezeletlen belgyógyászati betegségek (pl. cukor- és pajzsmirigy betegség);
 • Vérhígító szedése;
 • Instabil pszichés – és idegrendszeri állapot;
 • Alkoholos állapot;
 • Akut sérülések, gyulladások.

 

Wellnes és gyógyszolgáltatások árai

KezelésÁr

Frissítő masszázs

30 perc 3 500 Ft

Frissítő masszázs

60 perc 5 200 Ft

Mélyszöveti masszázs (gyógymasszázs)

30 perc 4 000 Ft

Mélyszöveti masszázs (gyógymasszázs)

60 perc 6 000 Ft

Frissítő arcmasszázs

20 perc 2 800 Ft

Frissítő talpmasszázs

2 x 20 perc 4 200 Ft

Nyirokmasszázs részkezelés

50 perc 4 500 Ft

Nyirokmasszázs teljes kezelés

120 perc 9 500 Ft

Indiai fejmasszázs

40 perc 3 800 Ft
Sportmasszázs 30 perc 4 200 Ft
Sportmasszázs 60 perc 6 500 Ft
Kinezio terápia 1 testrész 1 600 Ft
Denevérpad kezelés 20 perc 800 Ft
Denevérpad bérlet 10 alkalom 5 000 Ft
Száraztorna 30 perc 2 500 Ft
Száraztorna bérlet 10 alkalom 15 000 Ft
Csoportos vízitorna 25 perc 1 500 Ft
Csoportos vízitorna bérlet 10 alkalom 10 000 Ft
Csoportos vízitorna bérlet nyugdíjas igazolvánnyal 10 alkalom 6 000 Ft
Iszapkezelés 20 perc 2 500 Ft
Szolárium 3 perc 300 Ft
Szolárium 6 perc 500 Ft
Szolárium 9 perc 800 Ft
Szolárium 12 perc 1 000 Ft

 

A feltüntetett árak forintban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák.

Érvényes 2020. augusztus 17-től. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Gyógyszolgáltatások árai NEAK támogatással

KezelésÁr

gyógymedence

450 Ft

gyógymasszázs

500 Ft

gyógyiszap kezelés 

350 Ft

tangentor

250 Ft

víz alatti csoportos gyógytorna 

350 Ft

18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás 

0 Ft

 

A feltüntetett árak forintban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák.

Érvényes 2020. augusztus 17-től. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Gyakran ismételt kérdések a gyógyszolgáltatásokkal kapcsolatban

Mi a Gyógyászat nyitvatartása?
A gyógyászati részleg hétköznapokon, hétfőtől vasárnapig 8-16:30 óra között várja vendégeit.

Melyek a Gyógyászat elérhetőségei?
A 06-76/500-325-ös telefonszám, illetve a gyogyaszat@hiros-sport.hu e-mail cím.

Mely kezelések vehetők igénybe jelenleg?
A NEAK által támogatott kezelések közül jelenleg az alábbiak vehetők igénybe előzetes időpontfoglalások alapján:
• gyógyvizes gyógymedence,
• iszappakolás,
• orvosi gyógymasszázs,
• vízalatti vízsugár masszázs (tangentor),
• vízalatti csoportos gyógytorna,
• 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás.
A fizikoterápia átmenetileg még nem elérhető, és reumatológus szakorvos rendelés sincs jelenleg.
A nem NEAK kezelések közül a különböző típusú masszázsok (frissítő, mélyszöveti, nyirok, sport és indai masszázsok), denevérpad, száraz- és vízitorna, iszapkezelés és szolárium vehető igénybe. A kezelések listája és árai a fürdő honlapján, a fürdő recepcióján, vagy a Gyógyászaton is megtekinthetők.

Korábban a reumatolgós szakorvos már kiírta nekem a kezeléseket, de azokat nem tudtam felhasználni (a koronavírus járvány miatt). Mi a teendőm?
Akik számára reumatológus szakorvosuk korábban írt ki a kezeléseket, kérjük, a kezelések igénybevétele miatt ismét reumatológus szakorvosukkal vegyék fel a kapcsolatot, tőle kaphatnak részletes tájékoztatást a kezelések újrakezdéséről.

Melyek a legfontosabb változások az újranyitással kapcsolatban?
A gyógykezeléseket az újranyitástól csak előzetes időpontfoglalás alapján lehet igénybe venni. Időpontfoglalásra a Gyógyászat nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig van lehetőség, legkésőbb 16 óráig. Kérjük a gyógykezelésre érkező Vendégeinket, hogy kezeléseik időpontját minél hamarabb foglalják le, a foglalásokon pedig a kezelést megelőző 1 munkanapon (24 órán) belül már ne módosítsanak annak érdekében, hogy tervezetten, minél több beteget fogadhassunk. A foglalások lemondására is legkésőbb 1 munkanappal (24 órával) korábban van lehetőség, a később érkező lemondások nem érvényesek, a kezelés felhasználtnak minősül.
A NEAK által finanszírozott gyógykezelésekkel kapcsolatban lényeges változás, hogy a kezeléseket előre ki kell fizetni. Lehetőség van 5 kezelés előre történő kifizetésére, vagy mind a 15 kezelés előzetes rendezésére is.
Szintén fontos változás, hogy a fürdőben a bent tartózkodási idő maximum 3 óra a NEAK-os gyógykezeléseket igénybe vevő Vendégeink számára.

Miért vagyok köteles időpontot foglalni, és egyidejűleg több kezelést is kifizetni?
Az újranyitását követően sok a kezelésre érkező vendégünk. Annak érdekében, hogy minél több igényt kielégíthessünk, elmaradt kezelést pótolhassunk, szükség volt a fix, jól ütemezhető előfoglalási rendszer bevezetése.

Miért nem módosíthatom 24 órával a kezelés megkezdése előtt a befoglalt kezelésemet?
Az újranyitását követően sok a kezelésre érkező vendégünk. Annak érdekében, hogy minél több igényt kielégíthessünk, elmaradt kezelést pótolhassunk szükség volt a lemondási – módosítási időintervallum észszerű csökkentésére. Ha egy vendégünk csak a kezelés előtt két órával mondja le az időpontot, akkor azt már más vendégünk számára nem tudjuk kiadni, és ezzel a várakozók számát csökkenteni.

Miért korlátozzák a bent tartózkodási időt?
Az újranyitását követően sok a kezelésre érkező vendég. Szeretnénk minél több elmaradt kezelést pótolni, és a 1,5 méteres távolságtartási szabályt is tartanunk kell. E két ok miatt csökkentettük 3 órára a bent tartózkodási időt.

Miért nem választhatok kezelőt?
A szakorvos által elrendelt gyógymasszázs kezeléshez minden esetben szakképzett gyógymasszőrt biztosítunk. Ezzel maradéktalanul eleget teszünk azon rendeletnek, amely az orvosi rehabilitáció céljából társadalombiztosítási támogatással igénybe vehető gyógyászati ellátásokról szól. Sok a kezelésre érkező vendégünk. Annak érdekében, hogy minél több igényt kielégíthessünk, szükség van arra, hogy minden masszőrünk folyamatosan dolgozzon.

Miért kell mindenképpen a gyógyvizes gyógymedencefürdőt kifizetnem, miért nem dönthetek úgy, hogy én csak gyógymasszázst veszek igénybe?
Ha Önnek a reumatológus szakorvos gyógyfürdőben igénybe veendő kezeléseket írt fel, akkor azokra biztosan szüksége van az egészségi állapota megőrzéséhez vagy annak javításához. Ezért a rendelvényen szereplő gyógyvizes gyógykezelést igénybe kell vennie és ki is kell fizetnie. Ha a szakorvos nem tartotta volna szükségesnek a gyógyvizes kezelést, akkor azt nem gyógyfürdőre írta volna ki. Gyógymasszázst és más nem gyógyvizes kezelést máshol, például rendelőintézetben is igénybe tud venni.

Mik a lehetőségeim, ha megkezdem a kezeléseket, de közbejön egy olyan nem várt esemény, amely miatt a lefoglalt és kifizetett kezelésen mégsem tudok részt venni, vagy a kezeléseket meg kell szakítanom?
Amennyiben egy olyan nem várt esemény, vagy helyzet adódik, ami miatt egyértelműen és indokoltan nem tud részt venni a kezelésen (haláleset, baleset, műtéti beavatkozás, stb…) akkor a Gyógyászat vezetője egyéni elbírálás alapján dönt a kezelések folytatásáról. A gyogyaszat@hiros-sport.hu e-mail címen, vagy személyesen, a Gyógyászat nyitvatartási idejében lehet egyeztetni a Gyógyászat vezetőjével. A távolmaradást mindenképp igazolással kell alátámasztani.

Melyek azok betegségek, amelyek esetében nem lehet igénybe venni a kezeléseket?
Akut sérülések, kezeletlen magas vérnyomás, tumor és a fertőző bőrbetegségek esetén nem lehet a kezeléseket igénybe venni.

A Kecskeméti Fürdő használata csak a házirend betartásával történhet.

A belépőjegy megvásárlásával a Fürdő Vendégei a házirend rendelkezéseit önmagukra nézve elfogadják, kötelező érvényűnek ismerik el.

A házirend itt tekinthető meg.

A kamera szabályzat itt tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, hetente megkapja aktuális információinkat és programajánlatainkat.
A Hírös Sport Nonprofit Kft. „Elektronikus hírlevelek küldéséről és a „sütik” (cookies) kezeléséről” szóló adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat megismertem és elfogadom.
Kecskeméti Fürdő © 2020. | Minden jog fenntartva. | Impresszum | Adatvédelmi tájékoztató